top of page

POSTANI MINI GAME DEVELOPER 

Za naše najmlađe pripremili smo Trokutiće subotom.

Naučit će kako stvoriti vlastitu platformersku igru pomoću Unityja, industrijskog standardnog programa koji koriste mnogi veliki studiji za razvoj igara i nezavisni programeri diljem svijeta.

 

Osim samog koncepta programiranja, naučit će i kako povezivati te koncepte sa stvarnim korištenjem razvoja igara. Za ovu edukaciju  učenici ne moraju imati nikakvo prethodno iskustvo kodiranja ili dizajna igara. UNITY Engine odličan je ulaz u vještine dizajna i programiranja. Učenici će slijediti proces prilagođen djeci sličan pravim dizajnerima videoigara koji stvaraju igre koje igraju kod kuće.

 

Kroz edukaciju djeca će naučiti:

 

  • Osnove C#, modernog svestranog programskog jezika pomoću kojeg će moći promijeniti igru po svom ukusu, od bitaka do korisničkih sučelja izbornika.

  • Razumjeti mogućnosti 2D razvoja u Unityju uz poticanje da budu što kreativniji i originalniji 

  • Razviti jake i prenosive vještine rješavanja problema.

  • Steći razumijevanje procesa razvoja igre

 

Na prilagođen način za dječij uzrast naučit će sve što će im trebati, korak po korak; od osnovnih koncepata, alata i funkcija koje ćete trebati za izgradnju potpuno funkcionalnih igara s C# i Unity engineom za igre.

 

Prvo će naučiti osnove korištenja UNITY Engine i početi graditi potpunu 2D igru od početka do kraja. Učenici će dobiti sve potrebne alate i resurse te će ih se voditi kroz cijeli proces razvoja igre uz poticanje da budu što kreativniji i originalniji tijekom cijele edukacije. Ono po čemu se ova edukacija razlikuje od drugih je to što se također fokusira na digitalnu umjetnost: vizualne umjetnosti, grafički dizajn, audio i glazbenu produkciju, čitanje i kreativno pisanje. 

1_thLm0WxyKh-LRi3XKvNImg.webp

RASPORED TROKUTIĆA SUBOTOM

 

KADA?

Svake subote od 10:00 - 12:00 i tako svaku subotu u periodu od 04.03.2023. do 17.06.2023.

GDJE?

Učionica Trokuta 

ZA KOGA?

Trokutići subotom su namijenjeni djeci za uzrast od 10-14 godina

 

TKO SU PREDAVAČI?

Predavači su Ivan Šoda i Toni Mrđen koji će svojim bogatim iskustvom u IT-u i vođenju STEM radionica pomoći svakom djetetu u što lakšem usvajanju gradiva i kreativnom razvoju igrica. 

 

 

Cijena po polazniku je 35€ mjesečno.

KAKO ĆE UČITI?

 Polaznici edukacije svoje učenje započinju upoznavanjem Unity sučelja, učenjem osnovnih alata za                           uređivanje, a u prvih nekoliko lekcija već kreiraju vlastitu 2D igricu temeljenu na gotovim igraćim objektima.

Proces učenja Unityja za djecu podijeljen je u tri faze:

"Upoznavanje Unityja",

Polaznici svoju obuku započinju upoznavanjem Unity sučelja, učenjem osnovnih alata za uređivanje, a uprvih nekoliko lekcija već kreiraju vlastitu 2D igricu temeljenu na gotovim igraćim objektima.

"Rad s fizikom i grafikom igre" 

Polaznici nastavljaju raditi s igraćim objektima i komponentama, uče stvarati vlastite igraće objekte i davati im različita fizička svojstva te uče dodavati animacije i grafičke efekte svom projektu. U ovoj fazi polaznici izvode mnoge zanimljive zadatke i stvaraju jednostavne smiješne igre bez korištenja programiranja  ili na temelju već pripremljenih skripti.

"Skriptiranje procesa igre u programskom jeziku C#".

Polaznik će naučiti osnove izrade projekata u C#; saznati koje vrste podataka postoje; naučiti kako koristiti ulazno-izlazne funkcije; naučite kako izraditi nekoliko jednostavnih projekata.

Pogledajte kako nam je bilo do na prijašnjim Trokutićima 

bottom of page