top of page
Search

Novi veliki uspjeh naših stanara iNavis-a

Naši stanari iNavisa već drugi tjedan za redom ostvaruju zaista velike uspjehe!

Čestitamo šibenskoj tvrtki “Vodovod i odvodnja” i našem stanaru Ivici Gulinu, direktoru Jadranskog ronilačkog servisa, na uspjehu hvalevrijednog projekta - gradnje vodovoda za šibenske otoke, najdužeg podvodnog vodovoda u Hrvatskoj!


Direktor šibenske tvrtke „Vodovod i odvodnja” Željko Štrkalj kao naručitelja i Jadranskih pomorskih servisa kao izvođača u nazočnosti šibenskog gradonačelnika Željka Burića potpisali su dana ugovor o izgradnji podvodnog cjevovoda za šibenske otoke Obonjan, Kaprije i Žirje, najdužeg cjevovoda takve vrste do sada u Hrvatskoj. Na tom događanju bili su i predsjednici mjesnih odbora Kaprija i Žirja Kristijan Radovčić i Šime Bilan.


Ivica Gulin je potanko opisao kako će u fazama teći to zahtjevno polaganje cjevovoda dogog oko 21 kilometa pod morem, negdje i na dubini od 70 metara. Krenut će od Rodinovih stanova na Srimi gdje će taj cjevovod biti spojen na cjevovod Srima Vodice pa prema Prviću i tu je dubina najmanja , oko 20 metara. Potom slijedi dionica od 6 583 metra do Obonjana pa najduža, 5 492 metra od Obonjana do Male Nozdre i Kaprija koje već ima izgrađenu vodovodnu mrežu te na kraju do Žirja u dužini od oko 4 000 metara na dubinama i do 70 metara. „Mi smo radili s vodovodnim tvrtkama od Savudrije do Dubrovnika, ali moram reći da je naš Vodovod dva koplja iznad njih. Ovaj projekt je odlično pripremljen. Uzeta je trasa na kojoj nema sidrenja jer za ove kvalitetne cijevi koje ćemo postaviti opasnost predstavljaju jedino brodska sidra, inače trajnost im je i do 100 godina”, kazao je Gulin. Projekt mora biti dovršen do 31. prosinca 2025. godina,a prva faza do kraja lipnja iduće godine.

10 views0 comments

Comentários


bottom of page