top of page
HACKATHON city hack (Presentation).jpg

DOK PRIPREMAMO NOVI HACKATHON, BACITE POGLED KAKO JE TO BILO PROŠLE GODINE

Nakon 24sata intenzivnog rada, suza i smijeha, stručni žiri je odabrao najbolje od najboljih. A sam žiri su činili suvlasnik Mirea i majstorski šahist Miro Tesla, prodekan Veleučilišta u Šibeniku Frane Urem i full-stack developer Ante Burazer. Bodovanje žirija se temeljilo na inovativnost, strateško razmišljanje, praktičnu provedbu, i samu prezentaciju.
 
Projekt imena „Šibi – navigacijska i transportna platforma“ do tima Bipsići su osvojili treće mjesto i nagradu od 3.000kn. Daniel Batinić, Tino Jurlin, Lucija Roško i Mario Halužan predstavili su interaktivni asistent u prometu koji je personaliziran za organizaciju transporta putem preciznog znanja prometne karte.
 
Drugo mjesto čije rješenje je osvojilo novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn je bio Tim  Podmetalo-Prometalo sa svojim projektom „Đirada“. Ana Marasović, Toma Karađole, Domagoj Babić i Ante Skelin su povezali infrastrukturu prometnih točaka s korisnicima.
 
Prvo mjesto čije rješenje je osvojilo novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn je tim EMM koji se sastoji od petero članova a to su Petar Stojnić, Noa Vlahov, Luka Relja, Marko Dabro i Luka Štrkalj.

Sjajni i kreativni dečki su ponudili konkretna rješenja za koje smo sigurni da će promijeniti budućnost načina na koji percipiramo mobilnost. Njihova razna logična i izvediva rješenja su oduševila ne samo žiri već i publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom. Neka od rješenja koja su ponudili, a koja su nama posebno zapela za oko su paljenje senzora na pješačkim prijelazima, rješenje putem modernih ultrazvučnih senzora na semaforima za mrtvi kut, LED osvijetljene oko prometnih ogledala, a to su samo hardverska rješenja. Njihova kreativnost i način razmišljanja nadilaze trenutne mogućnosti tehnologije te jedva čekamo što će sve smisliti kada će njihov um i tehnologija moći pratiti

O čemu je točno riječ - Trokut je prošlu zimu organizirao Hackathon u kojoj svatko ima priliku napraviti svoje rješenje za koje smatra da će Grad Šibenik učiniti boljim mjestom za život. U suradnji s Gradom Šibenik i Upravnim odjelom za gospodarstvo te u sklopu projekta Integrirana mobilnost (provjeriti puni naziv) 03.12. s početkom u 13h započela je jedinstvena prilika za hakiranje grada.


Ovo je bila prilika za bilo koga tko ima prijedlog ili ideju kako unaprijediti prijevoz u Gradu da tu istu ideju prevede u realnost. Tijekom 24h u Trokutu su imali na raspolaganju  svu potrebnu opremu i mentorstvo kako bi vaša ideja postala stvarnost.

Za koga je bio namijenjen Hackathon? 

Za svakoga tko je imao ideju kako učiniti naš grad još boljim, od učenika srednjih škola, studenata, grafičkih dizajnera, programera svih vrsta, managere, projekt managere i sve ostale.

bottom of page