top of page

I ove godine za naše najmlađe pripremili smo Trokutiće subotom.

Naučit će osnove 3D dizajna, izradu i programiranje Micro:Bit sklopova i uređaja, osnove robotike, rad sa circuit mess uređajima, osnove elektronike, IOT (Internet of things), koncepte te dizajn igara u Roblox-u.

 Za ovu edukaciju  učenici ne moraju imati nikakvo prethodno iskustvo 3D dizajna, elektronike te kodiranja ili dizajna igara. Očekuje se poznavanje osnovnog rada na računalu. 

Kroz edukaciju djeca će naučiti:

 

  •  Osnove Pythona, Makecode-a, Scratch-a modernih svestranih programskih jezika pomoću kojeg će moći programirati uređaj po svom ukusu. Radit ćemo sa raznim Micro:bit elementima, od senzora temperature, vlage i svijetla pa do zujalica, senzora pokreta te WiFi modula. Naravno sve ćemo popratiti sa adekvatnim programskim jezikom prilagođenim uzrastu djeteta. Za sve tu je Makecode i Scratch a za napredniju djecu tu je i popularni Python.

  • Dobiti osnovna znanja elektronike kroz zanimljive znanstvene eksperimente te steći korisne vještine primjenjive u svakodnevnom životu. Naučit će kako funkcioniraju elektro komponente, robotske komponente te senzorski i upravljački dijelovi Micro:bit i Circuitmess uređaja. Također koristit ćemo Inventors kit koji obogaćen raznim elektroničkim komponentama prilagođen djeci i mladima.

  • Upoznati će ogromni svijet robotike, naučiti osnove robotskog kretanja te će se susresti sa pravim malim robotima koje će nadograđivati i sami programirati. Radit će na Lego Mindstorms uređajima te na MOVE mini mk2 simpatičnom robotiću, kojem će programirati kretanje i povratne informacije koje će prikupiti.

  • Upoznat će se sa svijetom IOT-a odnosno Internet of things polja, gdje će naučiti kako napraviti uređaj za svoj pametni dom te kako ga povezati i dobivati informacije na daljinu. Naučit će koristiti se Arduinom i Rasperry Pi-em, te će preko njih otkriti ogromne mogućnosti spajanja, modificiranja i korištenja komponenti IOT sustava.

  • Ovladati vještinama 3D dizajna uz korištenje Thinkercad 3D dizajnerskog alata i omogućiti im da njihova kreativnost i mašta dođe do izražaja. Bavit ćemo se dizajnom 3D objekata od nule te nadogradnjom i uređivanjem postojećeg dizajna. Na posljetku pripremat ćemo 3D objekte za prikaz pomoću naočala za virtualnu stvarnost (Oculus Quest 2) te hologramski prikaz pomoću HoloLensa.

  • Razviti jake i prenosive vještine samostalnog rješavanja problema, razmišljanja „izvan kutije“ te potaknuti kreativne procese vezane za programiranje, izradu i sastavljanje komponenti i uređaja.

  • Steći razumijevanje procesa razvoja igre kroz Roblox platformu te upoznavanje sa načinima izrade igara u Lua i C++ jeziku. Djeca i korisnici Roblox-a stvaraju vlastite igre za igranje s drugima. Tu djeca mogu stvarati i komunicirati u online okruženju koji njegovi tvorci opisuju kao “uranjajući 3D svijet”. Njihova mašta će zablistati stvarajući igricu i šareni svijet u njoj.

Svi naši zadaci i zadačići, eksperimenti i angažman u programskim jezicima je prilagođen uzrastu i stečenom predznanju djeteta.

 

RASPORED TROKUTIĆA SUBOTOM

 

KADA?

Svake subote od 09:00 - 11:00 i tako svaku subotu u periodu od 07.10.2023. do 22.06.2024.

GDJE?

Učionica Trokuta 

ZA KOGA?

Trokutići subotom su namijenjeni djeci za uzrast od 09-14 godina

 

TKO SU PREDAVAČI?

Predavači su Ivan Šoda i Martin Radovčić koji će svojim bogatim iskustvom u IT-u i vođenju STEM radionica pomoći svakom djetetu u što lakšem usvajanju gradiva i kreativnom razvoju igrica. 

KOJA JE CIJENA TROKUTIĆA SUBOTOM?

Cijena po polazniku je 40€ mjesečno.

Prijava Trokutići subotom

Hvala vam na prijavi!

Pogledajte kako nam je bilo na prijašnjim Trokutićima 

bottom of page