top of page
Girl with Folders

PROJEKTI TROKUTA

Pronađite EU projekte na kojima sudjeluje Trokut Šibenik

cityful slika 7.jpg

CITYFUL

Trokut je jedan od partnera novog europskog projekta osmišljenog za mlade. Riječ je o dvogodišnjem međunarodnom europskom projektu CITYFUL u sklopu EU programa Erasmus+ strateškog partnerstva za inovacije u sektoru mladih. Koordinator čitavog projekta je općina “Cisinello Balsamo” iz Italije, a osim šibenskog Trokuta u projektu kao partneri sudjeluju udruge Itinerari Paralleli iz Italije, Nordic European Mobility iz Švedske, te Co Actions iz Francuske. 


Cityful se obraća mladim europljanima, posebice NEET skupini, tj. nezaposlenim mladima koji nisu u sustavu obrazovanja. Upravo je ta kategorija u ovim pandemijskim vremenima imala zabrinjavajući porast, posebice među mladima koji su završili školovanje ili prekinuli obrazovanje.

Projekt je svojim praktičnim dijelom započeo već u svibnju kada je njegov koordinator, talijanski Cinisello Balsamo bio domaćin prvog službenog sastanka partnera na kojem su raspravljali o projektu i njegovim raznim fazama do 2024. godine.

Including EVERyone in GREEN Data Analysis

Cilj ovog projekta je pridonijeti digitalnoj i zelenoj tranziciji u visoko obrazovnim ustanovama koristeći sektorsku transnacionalnu kooperaciju i modernizaciju IT kurikuluma. Sami ciljevi projekta su: razvoj i održivost kompetencija predavača u visokoobrazovnim ustanovama i trenerima NEET Skupina; povećanje zapošljivosti IT studenata i jačanje svijesti o klimatskim promjenama; stvoriti inkluzivno okruženje na visokoobrazovnim ustanovama.  
Kako bi u tomu uspjeli, projekt će se fokusirati na treninge, razmjene iskustva, razvoj novog kurikuluma i predavanja putem digitalnih modula, dok će se teme bazirati na data analiza podataka klimatskih utjecaja. 

Više na web stranici projekta: https://evergreen.fri.uniza.sk/

evergreen_logo kopie.png
biro02.jpeg

IZGRADNJA CENTRA ZA NOVE TEHNOLOGIJE TROKUT

Grad Šibenik prijavio je projekt uspostave Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, Razvoj poslovne infrastrukture, Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
Ukupan iznos projekta je 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije.
Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije.

bottom of page