top of page
1.png

WINTER STEM CAMP TROKUTIĆI 2022

Inovacije su postale dio svakodnevnog života ljudi. STEM edukacija se pokazala kao odličan pristup učenja jer djeci omogućava da sami dođu do zaključka, čineći ih aktivnim sudionicima.
 

Zašto STEM?
Znanost i matematika vode razvoju tehnologije koja se zatim integrira s inženjerstvom kako bi bila korisna u našem životu. STEM radionice su način da djeca nauče kako kritički razmišljati i doći do vlastitih ideja i rješenja.
Osiguravaju djeci da se usredotoče na logično razmišljanje i rješavanje problema koji će im pomoći da razviju mentalne navike koje će im biti potrebne za uspjeh u bilo kojem području u životu.

 

Kritično razmišljanje, logična analiza, istraživanje i učenje temeljeno na projektima koje odmah primjenjuju, ključni su dijelovi STEM obrazovanja. Oni probude znatiželju kod djece, čineći proces učenja zabavnim te će sve što nauče ostati s njima za život. Ovaj način učenja osigurava znanje i praktičnu primjenu bez obzira čime će se baviti jednog dana. STEM potiče djecu na eksperimentiranje, greške i učenje iz vlastitih iskustava kako bi postigli dobre ishode.

2.png

DAN 1 Micro:bit  znanstveni projekti ​

Saznaj kako pokrenuti micro:bit, programirati uz njegove mogućnosti i stvoriti svoj prvi projekt. 

 

Cilj radionice je upoznavanje s Micro:Bit mikroračunalima i MakeCode editorom te mogućnostima primjene u svakodnevnim aktivnostima. Potiče se logičko i kreativno razmišljanje, razvija algoritamski pristup rješavanju problema, precizno praćenje uputa te razvoj kreativnosti i suradnje.​

DAN  2 Robotika:  mBot i Lego Mindstorms

​Robot omogućuje jednostavan ulazak u svijet robotike, elektronike i programiranja. Nastao je u suradnji Makeblock-a i Arduino open-source hardverske platforme. Programirati se može način kretanja robota, rad motora, komunikacija među robotima, uključivanje i isključivanje svjetlećih dioda i zujalice, izvršavanje određenih radnji temeljem očitanja senzora i drugo.

 

​Lego Mindstorms spada među vodeće konstrukcijske robotičke setove te ga odlikuje veliki izbor mehaničkih i konstrukcijskih elemenata, motora i senzora. Ovakvi roboti koriste programibilno sučelje koje ima naprednije mogućnosti poput pohranjivanja jednog ili više programa unutar robota te povezivanje većeg broja motora i senzora istovremeno. Lego Mindstorms pruža raznovrsne oblike sučelja za programiranje, od vizualnog oblika programiranja pa sve do tekstualnog programiranja u programskim jezicima poput Pyton-a. 

DAN 3 Unity programiranje 2D platformer igre – 2D Shooting game

UNITY je najpopularnija svjetska razvojna platforma za stvaranje 2D i 3D multiplatformskih igara i  interaktivnog sadržaja. Kao game engine, što bi u doslovnom prijevodu značilo “motor za igre”, Unity svojim korisnicima omogućuje sve najvažnije značajke koje bi trebale omogućiti igrici da radi, a ugrađene su u sam softver. Neke od tih značajki uključuju stvari poput fizike, 3D prikaza i detekciju sudara.  

Prvi dan razvoja igrice u Unity-u naučit ćemo osnove korištenja programskog jezika C# i kreirati prvu igricu, 2D Shooter. ​

DAN  4  Unity programiranje 2D platformer igre – Santa ruuuuuun

Drugi dan razvoja igara u Unity razvojnom okruženju razvijat ćemo 2D platformer igru „Santa   Run“ u kojoj ćemo u ulozi djeda Božićnjaka riješavati zadatke i kreirati animacije. 

Prva grupa za uzrast od 01-04 razreda se održava od  27-30.12. ,  a grupa od 05-08 razreda je u periodu od 02.-05.01.2023.  Radionice startaju svaki dan u 09:00 i traju do 14:00. Cijena je 700,00 HRK ( 91,92 €) , a u cijenu su  uključeni užina i ručak za djecu.  Za drugo dijete unutar istog kućanstva odobravamo popust od 50%. 

Pogledajte kako nam je bilo do na prijašnjim Trokutićima 

bottom of page