top of page

IZ TROKUTA

Untitled (970 × 450 px)-2.png
Trokut - Demo Day (39).jpg
HACKATHON city hack (Presentation).jpg
Raspored (Poster (Landscape)).png

TROKUTIĆI

Inovacije su postale dio svakodnevnog života ljudi. STEM edukacija se pokazala kao odličan pristup učenja jer djeci omogućava da sami dođu do zaključka, čineći ih aktivnim sudionicima.
Zašto STEM? Znanost i matematika vode razvoju tehnologije koja se zatim integrira s inženjerstvom kako bi bila korisna u našem životu. STEM radionice su način da djeca nauče kako kritički razmišljati i doći do vlastitih ideja i rješenja. Osiguravaju djeci da se usredotoče na logično razmišljanje i rješavanje problema koji će im pomoći da razviju mentalne navike koje će im biti potrebne za uspjeh u bilo kojem području u životu.

HACKATHONS

Hackathon je maratonsko natjecanje u kojem timovi rade na inovativnim IT, odnosno digitalnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi, bilo to u obliku mobilnih aplikacija/web stranica ili u obliku razvoja koncepta ideje.
Hackathon traje 24 sata i namijenjen je natjecateljima u dobi od minimalno 16 navršenih godina.

Trokut je pokrenuo Poduzetnički inkubator u području IT-a. Kako ističu iz Trokuta, cilj je osposobiti MSP-ove na širem području šibensko-kninske županije kako bi bili konkurentni na domaćem i stranom tržištu. 
Kako bi i u tomu uspjeli svi poduzetnici prolaze kroz ciklus od 6 modula. Svaki modul traje tjedan dana tijekom kojih se s poduzetnicima radi „deep-dive“ u samu  tematiku, a na tjednoj razini se dodatno unaprjeđuju prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora.  

Svake godine Trokut organizira svoju Trokut NEET akademiju. Do sada smo pokrili teme - poslovni analitičar (buss analyst), full stack developer i data scientist. 
Akademija je namijenjena pripadnicima NEET skupine tj, mladim nezaposlenim osobama koje nisu u sustavu obrazovanja, ali isto tako i onima koji su zaposleni na neadekvatnim poslovima i žele promjenu u karijeri. Edukacija je za sve polaznike besplatna ukoliko ostvare zadane preduvjete za ciljanu skupinu temeljem mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ostvare prisustvo na programu u postotku većem od 80%.

bottom of page