top of page
Search

Antonio Meić – UTEMELJITELJ HRVATSKIH ESPORT EKIPA VALIANCE I CR4ZY

Antonio Meić je CEO nekoliko tvrtki unutar gaming industrije, te je njegov put krenuo 2001 godine s njegovim prvim Battlefield 1942 Klanom, koji je na jedan način bio dio esport scene u nastajanju. Do 2016., bavio se software developmentom i IT menadžmentom u raznim kompanijama u Hrvatskoj i svijetu, a kada se zasitio korporativnog okruženja ušao je do kraja u gaming i pokrenuo vlastiti esports startup.

Kroz svoj rad s CR4ZY-jem, pred nekoliko godina ostvaruje hrvatski povijesni uspjeh plasiravši se na završnicu StarLadder Berlin Majora, najvećeg esport natjecanja na svijetu, vrijednog čak $1.000.000, te trenutno drži svjetski rekord za najduže odigran match protiv ASTRALIS.GG najtrofejnije CSGO esport organizacije na svijetu. Antonio je također osvajač Dreamhack Rotterdam turnira. Uz sve to Crazy je ostvario transfere igraća u G2 Esports, najveći EU esport klub, te prodaju cjelokupnog CSGO tima Američkoj esport organizaciji c0ntact gaming koji su ujedno i vlasnici Olympique De Marseille u iznosu koji mediji nagađaju blizu $2M. Pandemija je napravila svoje te tri potpisana esports tima u 2020 godini završavaju na klupi, a u esport se vraća 2021 s League of Legends timom koji se natječe u EBL-u (Electronic Balkan League).

Trenutno s CODECACAO timom radi na razvoju blockchain Play-to-Earn igre. Play-To-Earn je novi trend koji omogućava zaradu igračima te je disruptivna tehnologija koja će promijeniti način na koji ćemo igrati igre u nadolazećim godinama. Igraći igrajući play-to-earn igre mogu zaraditi i preko $2.000,00 dolara mjesečno. Nakon 22 godine izbivanja iz Šibenika Antonio dijeli svoja znanja sa šibenskim Communityjem kroz programe poduzetničkog centra Trokut, odakle upravlja sa tvrtkama i timovima koji se nalaze u Hrvatskoj, Njemačkoj, Brazilu i Americi.




41 views0 comments
bottom of page