top of page
Search

Including EVERyone In GREEN Data Analysis - EVERGREEN


Trokut Šibenik je dijelom projekta : Including EVERYone in GREEN Data Analysis - EVERGREEN. Cilj ovog projekta je pridonijeti digitalnoj i zelenoj tranziciji u visoko obrazovnim ustanovama koristeći sektorsku transnacionalnu kooperaciju i modernizaciju IT kurikuluma. Sami ciljevi projekta su: razvoj i održivost kompetencija predavača u visokoobrazovnim ustanovama i trenerima NEET Skupina; povećanje zapošljivosti IT studenata i jačanje svijesti o klimatskim promjenama; stvoriti inkluzivno okruženje na visokoobrazovnim ustanovama.

Kako bi u tomu uspjeli, projekt će se fokusirati na treninge, razmjene iskustva, razvoj novog kurikuluma i predavanja putem digitalnih modula, dok će se teme bazirati na data analiza podataka klimatskih utjecaja.


Kao partner na projektu, Veleučilište u Šibeniku organiziralo je EverGreen ljetnu školu, koja je posvećena unaprjeđenju kompetencija u analizi podataka s naglaskom na primjene u zaštiti okoliša. Ljetna škola se održala od 5. do 7. rujna ove godine u prostorima Veleučilišta u Šibeniku i Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut.

Zadnji dan radionica održale su se u prostorima Trokuta gdje su direktorica Diana Mudrinić i pomoćnik direktora za IT i edukaciju, Ivan Šoda održali radionice na temu korištenje data u poslovnim procesima, strategiji i decision-making procesu. Poseban dio radionice je bio posvećen inovativnim pristupima u obrazovanju za NEET grupu (mlade koji nisu u obrazovnom sustavu, zapravo sjajna prilika za promjenu!).


„Ovo događanje je integralni dio Erasmus KA2 projekta "Including Everyone In Green Data Analysis". Veleučilište u Šibeniku je partner ovog projekta, surađujući s partnerskim sveučilištima: Žilinská univerzita v Žiline iz Slovačke, Univerza v Mariboru iz Slovenije, Univerzita Pardubice iz Češke i šibenskim Centrom za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut”, kažu na Veleučilištu.Digitalna i zelena budućnost leži u rukama obrazovanja, a EverGreen ljetna škola je savršena prilika za usvajanje novih znanja. Uz domaće stručnjake, događaj će okupili su se i predavač iz različitih dijelova Europe. Sudionici projekta su posebno ponosni na suradnju s globalno prepoznatim tvrtkama Oracle i Knauf Insulation, koji će kao pridruženi partneri obogatiti program svojim stručnim znanjem i iskustvima.


Partneri na projektu su: Žilinská univerzita v Žiline (Slovačka); Veleučilište u Šibeniku (Hrvatska); Univerza v Mariboru (Slovenija); Univerzita Pardubice (Češka Republika), Oracle, Knauf isolation, Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o.


28 views0 comments

댓글


bottom of page