top of page
Search

IZ TROKUTA I DALJE SAMO SVJETSKE STVARI

U Trokutu je 28. lipnja održana promocija polaznika NEET akademije 2.0 na kojoj je 17 mladih iz cijele Hrvatske dobilo prigodne diplome (program prekvalifikacije za FULL – STACK developera), a predstavljeni su i predstojeći zacrtani ciljevi uz najavu nove akademije koja slijedi. Promociji je uz zamjenika šibenskog gradonačelnika Danijela Miletu, te direktoricu Trokuta, Dianu Mudrinić, nazočila delegacija vodeće britanske tvrtke iz područja „Data Sciencea“ Intuita Consulting koja će ujedno zaposliti dio polaznika sadašnje NEET akademije, te će biti Trokutov partner na idućoj.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta čestitao je polaznicima akademije dodavši kako je Trokut osmišljen, uz promicanje coworking culture i smještaj digitalnih nomada, i za edukacije u području novih tehnologija.

“Mi smo htjeli na području Grada i županije podići svijest, a onda podići i razinu edukaciju u STEM i IT područjima jer smatramo da je to budućnost. Vodimo se mišlju da želimo živjeti u Šibeniku, a raditi svjetske stvari. Ova akademija je dokaz da se to može jer je to svjetska priča. Posao koji će, nadam se, većina vas naći u novoj struci, je posao koji se može raditi iz bilo kojeg dijela svijeta i u bilo kojem dijelu svijeta jer računalni jezik je univerzalan”, rekao je Mileta te diplomcima poželio sreću prilikom pronalaska zaposlenja.

“Trokut Digital NEET Academy 2.0” je već drugi takav projekt Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik namijenjen pripadnicima NEET skupine – mladim nezaposlenim osobama koje nisu bile u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su bili zaposleni na neadekvatnim poslovima i željeli su promjenu u karijeri. Svih 17 polaznika koji su današnjim danom svoju prekvalifikaciju uspješno priveli kraju, educiralo se besplatno posljednjih 6 mjeseci u Trokutu kombinacijom teoretskog i praktičnog dijela s naglaskom na praktični rad. Završenom akademijom polaznici su stekli osnovna znanja za poslove “Full – stack” developera, te su se kroz praksu upoznali s procesom razvoja aplikacije, testiranja, puštanja u produkciju i održavanja iste.

Direktorica Diana Mudrinić čestitala je novopečenim developerima, te je naglasila kako joj je zadovoljstvo što u publici može pozdraviti predstavnike vodeće britanske tvrtke iz područja „data sciencea“ Intuita Consulting koji će kroz koji dan otvoriti svoju podružnicu upravo u Trokutu i postati generalni partner Inkubatora na akademiji koja koncem godine počinje.

„Drago nam je što je što se naša već druga po redu NEET akademija pokazala itekako uspješnom. Već duže vrijeme u razgovorima smo s partnerima našeg idućeg projekta, tvrtkom Intuita Consulting iz Londona koja će zaposliti dio polaznika ove i iduće akademije. Riječ je o tvrtki koja definitvno drži jedne od najboljih uvjeta poslovanja na području „data sciencea“, te nam je neopisivo drago što su prepoznali upravo Trokut i Šibenik kao idealno mjesto za razvoj u ovom dijelu Europe. Naša iduća akademija bazirati će se na stjecanju zvanja iz područja njihova djelovanja, te će se njome nastaviti kao i dosad poticati razvijanje vlastitog poduzetničkog duha kod mladih. Kao i dosada za krajnji cilj si postavljamo osvještavanje vlastite snage i kompetencije mladih osoba, te djelovanje na motivacijsku komponentu u vidu poduzimanja aktivnije uloge mladih oko vlastitog života i zaposlenja“, zaključila je Mudrinić.



145 views0 comments
bottom of page