top of page
Search

MEETUP: Artificial intelligence and the future of programming



 

MEETUP

Artificial intelligence and the future of programming

Sustavi umjetne inteligencije kao pomoć pri programiranju

Umjetna inteligencija i budućnost programiranja



Ovaj četvrtak 02.03. sa početkom u 16:30 grupa senior programera Josip Grgurica, Ante Burazer, Ivo Petković i Željko Bralić u Trokutu će demonstrirati praktičnu primjenu alata umjetne inteligencije Chat GPT i Github Copilot koje koriste u svakodnevnom razvoju koda. Imati ćete priliku vidjeti na koji način se koriste navedeni alati umjetne inteligencije u projektima koji se pripremaju za produkciju i kako se njima može olakšati pisanje kvalitetnog koda i uštedjeti dragocjeno vrijeme programera.


Chat GPT vrlo je popularan program temeljen na umjetnoj inteligenciji koji ljudi koriste za generiranje dijaloga. Chatbot ima model temeljen na jeziku koji razvojni programer fino podešava za ljudsku interakciju na razgovorni način. Ali što je to i što zapravo može učiniti? To je vrijedan i koristan alat za razne vrste razvoja aplikacija. Bilo da se radi o korisničkoj službi, osobnim asistentima ili inovativnim projektima, ChatGPT vam omogućuje da postignete svoje ciljeve i ostvarite svoj potencijal.


GitHub Copilot koriste razvojni programeri diljem svijeta kako bi ubrzali svoj razvoj i povećali produktivnost. Uz GitHub Copilot koji je dostupan svim programerima pokazati ćemo zabavne i korisne primjere kako programeri mogu koristiti GitHub Copilot za stvari o kojima možda ne bi ni razmišljali. Prilikom pisanja programskog koda, on ga nadopunjava i automatizira određene radnje, predlaže rješenja, piše funkcije i testove, pa čak i pretvara naredbe pisane prirodnim jezikom u kompleksne algoritme.

80 views0 comments
bottom of page