top of page
Search

Prvi jesenski Meet Up - Republic d.o.o.


Danas u našem Trokutu se održao prvi jesenski Meet Up pod nazivom „BAŠTINA v2.0.: PRIČE KOJE MIJENJAJU ZAJEDNICU“.


Pred punim tribinama, Marko Barišić i Mirna Vulin iz tvrtke Republic d.o.o. pripremili su dinamično i zanimljivo predavanje te šibenskoj publici predstavili nekoliko od mnogobrojnih projekata s kojima su obogatili kulturni sadržaj lokalnih zajednica i to uz pomoć korištenja novih tehnologija.


Tijekom 40-ak minuta izlaganja ovaj kreativni dvojac na primjerima Muzeja Betinske drvene brodogradnje, Nikola Tesla Experience Center u Karlovcu i "Speleona", centra podzemne baštine u Rakovici predočili su kakvo je bilo stanje prije realizacije projekata, kakvu ulogu imaju nove tehnologije kad je u pitanju atraktivnost sadržaja te koji su benefiti proizašli za lokalnu zajednicu nakon realizacija projekata. Iako su prikazani projekti na prvu po temama i sadržajima različiti svakako se u svima vidi krajnji cilj, a to je da posjetitelji dožive nezaboravno iskustvo koje se pamti.


Njihov rad prepoznala je i sama struka pa je eksponat Nikola Tesla u sklopu Nikola Tesla Experience Centre osvojio nagradu na Zagreb Design Week-u, a britanski magazin TravelMag upravo je Muzej betinske drvene brodogradnje uvrstio u TOP 20 muzeja u Europi koje svakako trebate posjetiti.


Mirnu i Marka, inače velike zaljubljenike u kulturnu i prirodnu baštinu oduševljena publika je nagradila velikim pljeskom jer ovaj dvojac iz tvrtke Republic d.o.o. priče o baštini donose na višem nivou, a centre i muzeje na kojima su radili svakako vrijedi posjetiti.


Izdvojili smo nekoliko slika ugodne atmosfere sa današnjeg Meet Up-a, a za više informacija o dogođajima pratite nas na našim društvenim mrežama, Facebook-u i Instagramu.
27 views0 comments

Comments


bottom of page