top of page
Search

Radionica za izradu lokalne razvojne strategije u ribarstvu - FLAG Lanterna

U našem centru za pomorstvo iNavis danas se održala radionica u organizaciji udruge FLAG Lanterna i to u cilju izrade lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2021.-2027.

Radionica je okupila predstavnike FLAGA Lanterna na čelu s Antom Skelinom, lokalne ribare, ugostitelje, predstavnike lokalnih jedinica samouprave te sve ostale zainteresirane za granu ribarstva.

Nakon kratkog uvoda organizatora okupljeni su mogli iz prve ruke saznati više o radu FLAGOVA i na koji način direktno pomažu ribarima prilikom prijava na natječaje , ali i razumijevanjem njihovih problema poput neadekvatnog skladištenja, prerade te nedostatak mogućnosti da svoju ribu prodaju po najboljoj cijeni.

Ante Sladoljev je upravo kao voditelj Lokalne akcijske grupe (LAGUR) Galeb istaknuo važnost ovakvih radionica gdje sami ribari, ali i ugostitelji mogu naći način umrežavanja te pobliže je svim prisutnima objasnio rad zadruga navodeći primjere uspješno realiziranih projekata.

Šibenski ribar Petar Baranović se obratio nazočnima govoreći o dugogodišnjim problemima s kojima se ribari svakodnevno susreću poput nedostatka hladnjača, dizalica i ostale opreme koja bi omogućavala brži transport, ali i jednostavniji rad.

Kao iskusni i poznati ugostitelj chef Rudolf Štefan istaknuo je da opskrbni lanac od mora do stola mora biti brži da bi se riba što bolje sačuvala, a nedostatak ribarnice koja bi okupljala lokalne ribare i lokalne ugostitelje smatra prioritetom.

Zaista svi sudionici su danas aktivno sudjelovali i svakako nam je drago da kao partneri možemo podržati rad ovakvih sjajnih inicijativa koje u konačnici imaju u cilju ojačati granu ribarstva, ali I pomoći svima koji u njoj sudjeluju, a mnogi od nje i žive.
30 views0 comments

Kommentare


bottom of page