top of page
Search

Završna konferencija projekta RaSTEM - Regionalni znanstveni centar

Danas se u Trokutu održala završna konferencija projekta RaSTEM - Regionalni znanstveni centar , jednog od najvećih STEM projekata u osnovnim školama u Hrvatskoj. 


U sklopu projekta, iznimno nam je drago da su nas posjetili iz MRRFEU -a i to sam ministar Šime Erlić  koji je u vodstvu direktorice Trokuta Diane Mudrinić i pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo grada Šibenika Petra Mišure obišao novootvoreni STEM park u sklopu Trokuta.

Ministar Šime Erlić je napomenuo kako se poslovi budućnosti, ali i konkurentnost globalne ekonomije temelje upravo na STEM-u te da je to područje od iznimnog značaja za sveukupni obrazovni sustav. 


Cilj projekta RaSTEM je otvoriti što više mogućnosti mladima za zanimanja budućnosti i povezati edukaciju s poduzetničkim potencijalima na ovom području. 

Na samoj konferenciji sudjelovali su i govorili gradonačelnik Željko Burić, Iva Novak, predstavnica MRRFEU-a, pročelnik Petar Mišura, voditeljica projekta Maja Čeko, Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ Juraj Dalmatinac, uz prepričavanje iskustava dragih nam učenika Sare i Frane. 


Završnicu konferencije obilježilo je potpisivanje ugovora između gradonačelnika i direktorice u svojstvu preuzimanja Regionalnog znanstvenog centra RaSTEM. 

Prilikom potpisivanja direktorica je istaknula: “Želimo poticati kritičko razmišljanje u mladima, timski rad, suradnju, inovativnost povlačeći inspiraciju iz sjajnih inovatora poput šibenskog Faust Vrančića.”

Konferenciju su obogatili nastupi baletne skupine OŠ Jurja Dalmatinca i Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik. 

Hvala Gradu Šibeniku na ukazanom povjerenju, veselimo se čim prije krenuti s prvim aktivnostima i daljnjom edukacijom mladih u području STEM-a. 

Hvala i svim sudionicima koji su omogućili razvoj i provedbu RaSTEM projekta:

Grad Šibenik Fakultet elektrotehnike i računarstva ,

 Veleučilište u Šibeniku ,

 Hrvatski robotički savez ,

 OsloMet - Oslo Metropolitan University  ,

 OŠ Juraj Dalmatinac,

 OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca,

 OŠ Juraj Šižgorić,

 OŠ Meterize, 

 OŠ Vrpolje

 i OŠ Brodarica, te dvije područne škole (OŠ Murterski škoji iz Murtera i OŠ Skradin iz Skradina


Hvala HoOpla komunikacije na organizaciji i provedbi aktivnosti tijekom projekta RaSTEM.




4 views0 comments
bottom of page