top of page
trokut03-111121.jpg

Diana Mudrinić

CEO

Diana Mudrinić je na Sveučilištu u Zagrebu 2014. diplomirala politologiju cum laude. Po završetku studija, upisuje poslijediplomski specijalistički studij na Vrije Universiteit Amsterdam – smjer javne politike te stječe znanje sveučilišne specijalistice za političke znanosti (M.Sc.). 
Tijekom zagrebačkih studentskih dana, Diana se zapošljava kao prodajni specijalist kod poslovnih korisnika u HT-u. U ulozi specijalista se dobro snalazi, radeći blisko s MSP-ovima i startupima te drži redovne edukacije, seminare i predavanja prodajnim predstavnicima indirektnog kanala prodaje po cijeloj RH. Ostale uloge tijekom rada u Telco kompanijama (tijekom života u Nizozemskoj, dio vremena radi u T-Mobile NL) su pokrivala područja prodaje, upravljanja kao i korporativne strategije i planiranja.
Tijekom studija u Amsterdamu stažira u ulozi pravnog asistenta sudskog Registra, kao dio Međunarodnog suda o zločinima protiv čovječnosti u Indoneziji 1965. Godine 2015. sudjeluje na Master Classu Geoffrey Nice Foundation na temu: Pravo, Povijest, Politika i Društvo u kontekstu zločina protiv čovječnosti i genocida. Po završetku Master Class-a radi tri godine kao asistent GF Foundation. Diana se kasnije seli u Bruxelles te stažira kod hrvatske zastupnice u Europskom Parlamentu, a za vrijeme života u Bruxellesu osniva Udrugu koja se bavila migrantskim pitanjem i uspješno pokrenula nekoliko inicijativa. Područja djelovanja u EP-u su se fokusirala na politiku kohezije, strukturalne i investicijske fondove, ekonomska i monetarna pitanja te regionalni razvoj.
Po završetku staža u EP-u vraća se u Hrvatsku i postaje uključena u startup scenu te počinje raditi u prvom coworking prostoru u Zagrebu-HUB385. Tijekom svog rada u HUB385 razvija i implementira HUB385 Academy, osigurava različite izvore financiranja u obliku investicija, te zajmova i bespovratnih sredstava iz EU fondova, vodi najveći regionalni tech fest Brave New World i sudjeluje na raznim radnim panelima i radionicama. 
Tijekom rada u HUB385 osniva savjetodavnu tvrtku koja se uspješno bavila pripremom, provedbom i realizacijom projekata sufinanciranih iz ESI fondova (Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, Inovacije novoosnovanih MSP-ova, Poboljšani razvoj i rast malih i srednjih poduzetnika na domaćim i stranim tržištima, …).
Tijekom rada u HUB385 Diana je bila aktivni član u Radnoj skupini za izradu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine, te u Radnoj skupini za informacijske tehnologije Hrvatske udruge poslodavaca.
U pandemijskoj godini odlučuje se nastaviti poticati poduzetničku zajednicu u RH te preuzima ulogu direktora u novoosnovanoj gradskoj tvrtki u Šibeniku. Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. otvara svoja vrata 09/20. te je kontinuirano popunjen, a do sada su pokrenuli niz inicijativa poput: NEET akademija – program prekvalifikacije, Program poduzetničkog inkubatora, STEM kampa za djecu – Trokutići te organizacija i provedba prvih Hackathona u regiji.

bottom of page